Instruktorka děti - Martina Pecháčková | Krav Maga Tým Tesař
POZOR!!! od 11. 5. 2020 obnovujeme výuku!!!

Martina – dříč, sportovkyně, vzor

Martina přišla na první trénink „z donucení“, Krav Maga ji však hned chytla a my máme naši první instruktorku! Skvělá organizátorka, zapálená pro věc a vzor pro nejednu malou slečnu. Pokud se u nás cokoliv ohledně dětí šustne, Martina v tom bude mít prsty!

Vyzpovídali jsme Martinu, seznamte se…

Martina – dříč, sportovkyně, vzor

Martina přišla na první trénink „z donucení“, Krav Maga ji však hned chytla a my máme naši první instruktorku! Skvělá organizátorka, zapálená pro věc a vzor pro nejednu malou slečnu. Pokud se u nás cokoliv ohledně dětí šustne, Martina v tom bude mít prsty!

Vyzpovídali jsme Martinu, seznamte se…

Instruktorka děti/ženy
– Martina Hovorková –

Ahoj Martino, můžeš se nám prosím představit?

Mé jméno je Martina Hovorková a pocházím z Ostravy. Vyrůstala jsem na Dubině, ale nikdy jsem se v tamním okolí necítila příliš bezpečně. Postupně jsem tedy z těchto míst nějakým způsobem „prchala“ na (podle mě) bezpečnější místa. Střední školu jsem si například vybrala v Opavě a trávila tam vesměs celé dny. Po nástupu na Ostravskou univerzitu jsem se přestěhovala do Pustkovce. Bydlím tady již několik let a jsem zde, i v okolní Porubě, spokojená. Jsem tady prostě doma. 

V současné době se věnuji sebeobraně Krav Maga. K tomu vedu kruhové tréninky a HIIT pro dospělé a věnuji se také fitness, kondičnímu kickboxu, občasnému běhání a v mém hledáčku je i CrossFit :)

Studuješ/zvyšuješ si kvalifikaci i mimo rámec Krav Maga?

Studuji ještě Pedagogickou fakultu na Ostravské univerzitě, obor učitelství ČJ a HV pro druhý stupeň ZŠ a pro střední školy. Již od dětství jsem trávila volný čas v turistickém oddíle a od 18 let jsem byla v samotném vedení tohoto oddílu.

Podílela jsem se na tvorbě letních táborů, víkendových i týdenních výletů po celé republice, organizaci jak vánočních, Mikulášských besídek, tak i na tvorbě mnohých dalších aktivit. Pracuji s dětmi již řadu let, a to byl možná také ten důvod, proč jsem volila právě pedagogické vzdělání.

Sportuješ, Sportovala jsi? Máš za sebou nějaké úspěchy?

Nikdy jsem závodně nedělala nějaký sport. Od mala jsem chodila do TOM Průzkumník, takže jsem většinu času věnovala převážně turistice.

V oddíle jsme vždy hráli mnoho her, které rozvíjely jak pohybovou, tak dovednostní a mentální složku.

Získáné certifikáty

  • KIDS instruktor
  • WOMEN instruktor
  • Certifikovaná trenérka MŠMT
  • Instruktorka fitness MŠMT
  • Zdravotník zotavovacích akcí č. 176/2009 Sb.
  • Instruktorka ESP – pro obranný sprej, kubotan a taktické doplňky ESP

Proč jsi se rozhodla začít cvičit sebeobranu Krav Maga?

No, to je taky takové zajímavé. Já ji vlastně původně vůbec cvičit nechtěla. Bohužel (dnes už BOHUDÍK!) jsem se ale ze školy vracela postupně za větší a větší tmy a bylo mi nařízeno mou drahou polovičkou, že se musím naučit trochu bránit.

Šla jsem tedy na svůj první trénink k Tomášovi a zjistila jsem, že nic lepšího snad asi ani nemůže být.

Je přece super si zacvičit, zaposilovat, zaběhat, vyřvat se, celkově se po celém dni doslova vybít, a ještě k tomu se naučit bránit nejen sebe sama, ale i své blízké.

Je něco, na co jsi mimo sport pyšná?

Jo! Nejvíc jsem na sebe pyšná asi pokaždé, když se mi podaří zaparkovat podélně mezi dvě auta… :)

A teď vážně – nejvíce pyšná jsem na celý náš ostravský instruktorský tým, když vidím na konci roku ty pokroky, kterých zejména naše Krav Maga děti za ten rok dosáhly.

Co máš na cvičení KRAV MAGA nejraději? 

Nejraději mám to, když holka (nebo kdokoliv drobnější) zjistí, že i ona může přeprat pořádného chlapa nebo ještě lépe – když zjistí, že některým konfliktům lze zabránit určitou prevencí.

Proč jsi se rozhodla stát instruktorkou? Co tě na tom zaujalo?

Krav Maga mě zaujala celkově jako taková. Myšlenka vést děti od mala k prevenci a základům sebeobrany, mi přišla a stále přijde úžasná.

Každé dítě by mělo být vedeno k pohybu, sebedůvěře, disciplíně a to vše naše tréninky nabízí.

Co máš nejraději na cvičení z pohledu instruktorky?

Mimo toho, kdy malá holka přepere chlapa, se mi líbí i spojení cvičení, posilování těla a zlepšení fyzické kondice v souladu s technikami sebeobrany.

Co mají tví studenti nejraději a co naopak nemusí?

Přátelská atmosféra na tréninku – ta hraje prim spolu s pocitem, že to, co se naučí opravdu funguje. A také to, když zjistí, že dokáží překonat své limity. Co naopak studenti nemusí, tak to jsou jednoznačně kotouly… :)

KROUŽKY
PRO DĚTI

TRÉNINKY

PRO MLÁDEŽ

zeptej se…

Máš pročtený web, ale v hlavě ti stále znějí otázky? Přesně pro tyto případy jsme připravili seznam otázek a odpovědí.

Nebo nám rovnou zavolej, pošli mail, nebo napiš. Těšíme se nad dotaz!